Із настанням весняного тепла на території району (та і не тільки району) виникла величезна проблема – підпали трав'яного сухостою на полях.
Через легковажність псевдолюбителів порядку сотні, а то і тисячі гектарів землі охоплені руйнівним вогнем. У вогні, диму й чаді гинуть тисячі корисних для нашого довкілля їжачків, ящірок, птахів, слимаків, комах, маленьких зайченят… . Під дією високих температур родючий шар ґрунту стає мертвим попелом. Наведені нижче фото наочно демонструють наслідки такої "діяльності".

1903 16

1903 17

1903 18

Також варто звернути увагу на те, що деякі "господарі землі" не тільки самі завдають значної шкоди довкіллю, але ще й згубно впливають на виховання своїх дітей, які  стають свідками чи навіть учасниками таких дій.


Залишений без догляду підпал сухої трави може проникнути в лісові насадження і завдати непоправної шкоди як лісовому господарству так і навколишньому середовищу. Лісові пожежі знищують дерева і чагарники, заготовлену в лісі деревину, флору і фауну. В результаті чого державі наносяться великі матеріальні збитки. Нерідко лісові пожежі наближаються до житлових будинків і несуть серйозну небезпеку життю і здоров'ю людей.
Побачивши лісову пожежу негайно повідомте працівників лісової охорони, сільську раду, відділення поліції чи пожежну службу.