З приходом весни лісівники львівщини готуються зустріти перелітних птахів. Задля популяризації таких заходів обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство "Галсільліс" оголосило конкурс "День зустрічі птахів - 2019". Турківське ДЛГП запрошує учнів Бітлянського шкільного лісництва взяти участь у цьому конкурсі. Учасники можуть вибрати для себе творчу чи практичну номінацію, в якій вони зможуть максимально проявити свої таланти. Призери конкурсу будуть нагороджені ...


Умови проведення конкурсу «День зустрічі птахів – 2019»

1. Загальні положення

1.1. Конкурс
«День зустрічі птахів – 2019» проводиться обласним комунальним спеціалізованим лісогосподарським підприємством «Галсільліс» з метою формування в учнівської молоді екологічної культури, розширення і популяризації екологічних знань, підвищення ефективності та якості роботи учнівських лісництв, шляхом виготовляння і розвішування штучних гніздівель. Такі будиночки (гніздівлі) необхідно змайструвати і розвісити для синиць, шпаків, горихвісток, мухоловок, сов, сичів, горобців та інших птахів. Це необхідно робити для збільшення чисельності птахів (шляхом гніздування), які виконують санітарну функцію на теренах Львівщини.
1.2. Мета конкурсу:
Головною метою акції є актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів.
1.3. Завдання конкурсу:
  • ознайомлення з видовим різноманіттям перелітних птахів рідного краю;
  • набуття знань про сезонні явища у природі і у житті птахів;
  • розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація інтересу до їх охорони;
  • формування відповідальності за стан оточуючого природного середовища;
  • залучення до практичної діяльності у проведенні робіт по приваблюванню птахів;
  • сприяння вихованню активної життєвої позиції учасників конкурсу.

2. Організатори Конкурсу

Обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс»

3. Учасники Конкурсу

До участі у конкурсі запрошуються учні шкільних лісницт ОКС ЛГП «Галсільліс». Участь у конкурсі може бути як індивідуальною, так і колективною.

4. В рамках Конкурсу проводиться:

4.1. Творчий напрям:
Номінація « Агітаційна робота». Номінація передбачає випуски стінгазет, плакати А3 формату. Критеріями оцінювання є: оригінальність, зміст, завершеність і можливість використання в якості наочної агітації. На звороті малюнка в правому нижньому кутику зазначається прізвище, ім’я та вік виконавця; клас і назва навчального закладу). Техніка виконання довільна.
4.2. Практичний напрям:
Номінаціям «Майстер-клас: «Шпаківні і дуплянки своїми руками». Номінація передбачає виготовлення і розміщення у сквері, парку лісі як мінімум 1 пташиний будиночок. Шанси отримати перемогу у конкурсі підвищуються, у разі, якщо будуть виготовлені і розвішані не звичайні шпаківні, а гніздівлі для білого лелеки, синиці, горихвістки, сови, сича, дуплянки для кажанів. Обов’язково слід враховувати наявність зазначених видів у цій місцевості.
Необхідно надіслати якісні фотографії, які відображають виготовлення і розвішування учасником конкурсу пташиних будиночків (гніздівель).

5. Критерії оцінювання

Оцінювання здійснюється за наступними критеріями:
  • відповідність обраній темі;
  • художній рівень та індивідуальність виконання;
  • розуміння авторами вагомості значення птахів;
  • вміння висловити власні погляди на збереження та відтворення популяції птахів;
  • оригінальність виконання годівниць, шпаківень.

6. Підведення підсумків Конкурсу та нагородження переможців.

  • Журі визначає переможців у творчі та практичні номінації категорії.
  • Автори робіт, які зайняли у конкурсі призові місця, нагороджуються дипломами та цінними подарунками.

7. Термін:

  • до 26.03.2019 р.