27 липня 2018 року, у Буському районі, відбулася виїзна нарада підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс», на які підвели підсумки роботи у першому півріччі цього року. На нараді були присутні керівництво ОКС ЛГП «Галсільліс», директори та головні лісничі дочірніх лісогосподарських підприємств, голова Буської районної ради та представники районної адміністрації.

У ході ведення господарської діяльності, підприємства ОКС ЛГП «Галсільліс» забезпечують збереження економічної, екологічної та соціальної складової лісу.

Так, впродовж весни 2018 року, дочірніми підприємствами «Галсільліс» відновлено ліси на площі 412,2 га, в тому числі шляхом створення лісових культур – на площі 333,8 га. Забезпечуючи поступове переведення комунального лісового господарства Львівщини на засади наближеного до природи лісівництва, значна частина площі (78,4 га) відновлена шляхом сприяння природньому поновленню лісу. Таким чином, частка відновлення лісів природнім способом зросла до 19%.
Крім того проведено доповнення лісових культур на площі 204,4 га та догляд за культурами на площі 941,7 га. Сьогодні, основний акцент у лісокультурні справі буде зроблено на відновлення дворічним садивним матеріалом та заліснення свіжих зрубів восени поточного року.
Важливим кроком у розвитку лісокультурного виробництва є введення в експлуатацію теплиці у Радехівському ДЛГП «Галсільліс» де сьогодні вирощується понад 14 видів деревних рослин, в тому числі і з закритою кореневою системою. Крім того, проводиться будівництво теплиць у Турківському та Славському ДЛГП.
За І півріччя 2018 року, у лісах дочірніх лісогосподарських підприємств було допущено 183 випадки лісопорушень загальною кубомасою 490 м3. Частка виявлених лісопорушень по області складає понад 62%, а добровільно відшкодовано понад 10%.
У ході ведення господарської діяльності, підприємства ОКС ЛГП «Галсільліс» освоїли розрахункову лісосіку на 28%, при цьому спостерігається тенденція до зниження обсягів заготівлі деревини із застосуванням суцільних систем рубок. Впродовж звітного періоду, дочірніми лісогосподарськими підприємствами, від усіх видів рубок було заготовлено 65,8 тис. м3 ліквідної деревини, у тому числі 37,8 тис. м3 – від рубок головного користування.
Незважаючи на зниження об’ємів лісозаготівель, сьогодні спостерігається тенденція до зростання економічних показників та дохідної частини підприємств. За звітний період, лісогосподарські підприємства реалізували 74,3 тис. м3 деревини у круглому вигляді на суму понад 75,2 млн. грн. Отриманий від реалізації продукції, робіт та послуг за звітний період дохід, на 16,5 млн. грн. перевищив показник 1 півріччя 2017 року і склав 79,7 млн. грн. Таким чином рентабельність підприємств зросла з 5,2 до 5,9%.
За 1 півріччя 2018 року, дочірні лісогосподарські підприємства ЛГП «Галсільліс» отримали чистий прибуток у розмірі 3,5 млн. грн., що на 36% перевищило показник цього періоду 2017 року. Постійно підвищується середньомісячна заробітна плата одного працюючого і у середньому складає 7307 грн.
За звітний період, дочірніми підприємствами «Галсільліс» нараховано до сплати податків та обов’язкових платежів на загальну суму 29,6 млн. грн., що на 7,8 млн. грн. більше у порівнянні з першим півріччям 2017 року. Таким чином, до державного бюджету нараховано 21 млн. грн., до місцевих бюджетів – 8,6 млн. грн. та до обласного бюджету – 1,2 млн. грн.
Необхідно також зазначити, що дочірні лісогосподарські підприємства ОКС ЛГП «Галсільліс» виконують важливу соціальну функцію із надання допомоги армії, а також сільським громадам деревиною та виробами з неї. Так, з початку року для потреб територіальних сільських громад (погорільцям, одиноким, малозабезпеченим, воїнам АТО, на ремонт церков) комунальними лісогосподарськими підприємствами ОКС ЛГП «Галсільліс» було відпущено понад 338 м3 деревини.
Крім підсумків роботи, на нараді обговорили питання всихання соснових насаджень області та проведені заходи по боротьбі із шкідниками та хворобами лісу.
Підсумовуючи роботу підприємств, генеральний директор ОКС ЛГП «Галсільліс» В. Мельник наголосив на необхідності ширшого використання потенціалу гірських підприємств області та окреслив першочергові кроки підвищення ефективності роботи на наступні періоди. Поряд з виконанням планових показників, передбачається розвиток лісорозсадницької справи, оновлення протипожежної техніки та інвентарю, посилення боротьби із незаконними рубками та посилення екологічної складової лісу.