Турківське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП «Галсільліс» восени 2021 року продовжує виконувати заплановані обсяги лісокультурних робіт. В даний час по підприємству проведено доглядів за лісовими культурами на площі 15,0 га.

Найбільше доглядів проведено за одно-дворічними культурами, адже кожен маленький саджанець потребує постійної уваги для забезпечення умов його виживання в досить складних природніх умовах. На таких плантаціях виконувались просапування грунту з одночасним знищенням трав’яної і небажаної деревно-чагарникової рослинності. На ділянках з одно-трирічними культурами, де за результатами інвентаризації виявлено недостатній рівень приживлюваності сіянців, здійснювалося доповнення лісових культур стандартним посадковим матеріалом модрини європейської та ялиці білої із закритою кореневою системою, вирощеним у власній теплиці.

Для лісових культур старшого віку догляд має за мету створення сприятливих умов для їх росту і розвитку, скорочення терміну зімкнення і переведення лісових культур у вкриті лісом землі, усунення негативного впливу трав’янистої рослинності та порослі другорядних порід. Тому на таких ділянках працівники підприємства обжинали або скошували траву та знищували рослини тих малоцінних порід, які переважають у розвитку саджанці основних порід та створюють перешкоди для їх розвитку.

Осінні лісокультурні роботи (1)

Осінні лісокультурні роботи (2)

Осінні лісокультурні роботи (3)