Сніг і морози заполонили Західну Україну в час коли лелеки повертаються на батьківщину, та стали для них випробування боротьби за життя.

При високих мінусових температурах та високому сніговому покриві птахи не можуть самостійно добути собі їжу. Тому допомога людей їм вкрай необхідна.

 

 ОКС ЛГП «Галсільліс» закликає всіх небайдужих людей підгодовувати лелек, оскільки  ослаблені далеким перельотом птахи, через скуті кригою ставки та річки, не мають доступу до їжі. Крім того, у жодному разі  не можна лякати птахів та не підходити до них близько, адже кожне їх здіймання у небо – це втрати енергії, що дуже небезпечно для їхнього життя.

При наданні допомоги рекомендуємо дотримуватись правильних дій з птахами: на відстані 10-15 м до місця розташування птахів слід очистити невелику ділянку та викласти на підготовлені місця сіно, солому, дрібні гілки, кукурудзянку тощо. І саме на це місце носити птахам їсти. Годувати лелек необхідно живою прісноводною або відігрітою мороженою рибою, гризунами, жабами, або м’ясом. Окрім того, лелеки можуть їсти усе, що їдять домашні свійські птахи: зерно, хліб, варену картоплю та ін.