4 грудня 2019 р. Кабінету Міністрів України Постановою №1178 затвердив  «Порядок реалізації експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу окремих партій необробленої деревини». Даною Постановою на період з 1 лютого 2020 року до 1 квітня 2021 року запроваджено експериментальний порядок реалізації необробленої деревини.

Згідно цим порядком, постійні лісокористувачі, чистий дохід за 2018 рік яких рівний або перевищив 10 млн. грн. зобов’язані виставляти не менше  25% заготовленої деревини на електронний майданчик ДП «Prozorro.Продажі». Регламентовано також мінімальні розміри лотів за об’ємом або стартовою ціною. Якщо чистий дохід підприємства нижчий за наведену суму, або розміри лотів не відповідають наведеним у Постанові, такі лоти будуть виставлятися на інші електронні аукціони.

Вимоги проекту не застосовуються при реалізації необробленої деревини для потреб національної безпеки та оборони, подолання наслідків надзвичайних ситуацій та стихійних лих; для задоволення потреб бюджетних установ та населення у паливній деревині; для потреб індивідуального будівництва та ремонту (для фізичних осіб); відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі»; у випадках передбачених колективними договорами постійних лісокористувачів.

Експериментальний проект дає можливість лісокористувачам на власний розсуд обирати електронний майданчик, на якому вони в подальшому будуть реалізовувати деревину на основі запланованих об'ємів заготівлі, породної структури деревини тощо.

З усіма технологічними аспектами впровадження проекту можна ознайомитись за повним текстом  «Порядку реалізації експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу окремих партій необробленої деревини».